Vinst för företag och för framtid

29 januari 2020
Mikael Barani
Vinst för företag och för framtid

Den tekniska utvecklingen som har skett, bara under de senaste decennierna, har varit smått enastående. En roande tanke är att föreställa sig ett gäng rymdvarelser som besökte jorden för ett tiotusental år sedan. De skulle säkert ha tyckt att vi var en charmig livsform som levde som nomader och jagade djur och samlade bär och frukt.

Föreställ dig sedan att samma varelser återvänder idag (de lever uppenbarligen mycket längre än oss). De skulle säkerligen förundras över vad de där jägarna och samlarna hade åstadkommit på så kort tid. Plötsligt är planeten fylld av liv i form av städer. 

Nu har ju utvecklingen även en baksida med hur mycket vi inte bara har förändrat, utan även förstört, tillståndet på planeten som vi lever på. Bara tanken av hur mycket plast som flyter omkring i haven får en att rysa av obehag. 
Men samtidigt så är vi fortfarande en ung art som säkerligen kommer att hitta ett sätt där vi kan leva i balans med vår omgivning.

Ett av sätten som vi uppnår detta är faktiskt genom just teknik och innovation. Här hittar vi både lösningar som är mer miljövänliga i det direkt produktionsledet, men även i efterhand genom minskad energianvändning. Detta är såklart en dubbel vinst för det företag som både vill förvalta planeten för de som kommer efter oss, samtidigt som det skapar större utrymme för ekonomiska vinstmarginaler.

Genom att till exempel byta ut gammal belysning mot en led list, eller flera lister, så får du både en behagligare miljö på kontoret samtidigt som du alltså drar ned på de ekonomiska kostnaderna.
Public Light erbjuder kostnadsfria energikalkyler på just ditt företag och räknar sedan ut hur mycket som går att tjäna på att byta ut nuvarande belysning mot ett av ett modernare snitt.

Det blir som sagt både en vinst för företaget och för planeten.

Fler nyheter