Vid gryningen av ditt nya jag

26 juli 2020
Mikael Barani

Livet har en förmåga att mer eller mindre tvinga oss till de förändringar som vi måste göra här i livet. Eller så skulle man kunna säga att vi har fri vilja till en viss punkt – sedan kommer saker och ting att börja pusha oss mot förändring och förbättring.

Ta den pågående Covid-19-pandemin som exempel. Relativt tidigt visade det sig att människor som röker samt/eller är överviktiga löper större risk för att drabbas svårare av viruset. Garanterat var detta en väckarklocka för många som insåg att det var dags att förändra sina livsvanor.
För tar inte vi ansvar för våra kroppar här i livet så tvingas många gånger sjukvården till slut att göra det.

Nu handlar detta om att ”ta ansvar för våra kroppar” om mycket mer än att hålla koll på vad vi stoppar i oss. Trots allt så faller vi in i till exempel överätande av en anledning. De flesta av oss har någon form av smärta som vi bär med oss sedan barndomen. En ouppgjord konflikt som blir som ett hål som vi försöker fylla – med mat, serier, sex, alkohol eller något annat.

Nyckeln är då alltså att våga gräva djupt inom oss själva och hitta den där ömmande punkten som får oss att agera destruktivt. Först då kan vi läka och hitta någon form av normalnivå, istället för att hela tiden trampa vatten.

När vi väl har nått denna punkt så kan vi även börja optimera vår tillvaro med träning, kost och tillskott så som adrenal för att kunna bli vårt allra bästa jag.
Det är förstås en lång resa, den pågår hela livet, men millimeter för millimeter kan vi alla börja röra oss mot vårt ideala jag.

Det är på detta sätt vi skapar en bättre värld för alla – genom att alla tar ansvar för sitt eget välmående och sedan bär budskapet vidare.

Fler nyheter