Var noga med vilket städföretag ni anlitar

14 mars 2020
jonas olsson
Var noga med vilket städföretag ni anlitar

Att ha en ren arbetsmiljö är viktigt. Troligtvis presterar era medarbetare ännu bättre om de slipper ostädade och stökiga lokaler. Likaså ger ni era kunder ett betydligt bättre intryck om kontorslokalerna är rena. Smutsiga och dammiga lokaler kan även ställa till med problem för de som lider av astma och allergier. De kan drabbas av andningssvårigheter, snuva, rinnande ögon och huvudvärk. Var därför noga med er kontorsstädning. Den gör gott för både anställda och kunder.

 

Städning är ett hantverk och duktig personal är av stor vikt

Då man ska upphandla kontorsstädning finns det några saker man först bör fundera över. Visst vill man att även städföretagets personal ska ha det bra med schyssta arbetsvillkor och kollektivavtal? Därför kan man inte bara välja företaget med lägst pris. Ta därför reda på vad en rättvis städning med drägliga löner borde kosta. Söker man på nätet kan man hitta detta. Man kan även kontakta ett fackförbund och fråga. Städning är ett hantverk och det behövs duktig personal för att det ska bli rent i lokalerna. Att arbetsgivaren tar hand om sin personal är av stor vikt för att städresultatet ska blir bra.

 

 

Ta in offerter från ett flertal städfirmor då ni upphandlar kontorsstädning

De flesta städföretag som utför Kontorsstädning i Stockholm erbjuder gratis besök i lokalerna som ska städas för att sedan kunna ge en offert. Lokalens storlek, möbler och läge påverkar prisbilden. Självklart även hur ofta som de ska städas. Bjud därför in ett par olika städfirmor och låt dem sedan presentera sin offerter. Be även om referenser och kontakta dessa och fråga om de är nöjda med städningen. Innan ni sedan skriver kontrakt med en städfirma kan ni även göra en koll hos Bolagsverket så att allt står rätt till med företaget. Kolla även med Skatteverket så att det inte finns några skatteskulder. 

Fler nyheter