Undvik besvär med rygg och nacke genom att investera i en Herman Miller Embody

17 februari 2021
Cecilia Olsson

Att sitta bra när man arbetar är otroligt viktigt för att kunna undvika stelhet och smärta. För den som sitter stora delar av sin arbetsdag är det extra viktigt med en riktigt bra och ergonomisk kontorsstol för att kunna förebygga nack-, axel- och ryggskador. En av de främsta tillverkarna av kontorsstolar är Herman Miller, genom att investera i en av deras stolar får man en ergonomisk sittplats som skyddar kroppen. 

Sitt bekvämt hela dagen

Med en Herman Miller Embody får man en ergonomisk sittplats som erbjuder en bekväm arbetsställning genom hela arbetsdagen. En mycket bra finess på modellen Embody är den behagliga synkrongungan med tilt-limiter som gör det möjligt att begränsa gungans djup. Synkrongungan gör att ryggen rör sig mer än sitsen när man gungar, vilket öppnar upp höften och ökar blodcirkulationen i kroppen.

En stol som kan anpassas efter ryggen

Ryggstödet på denna modell från Herman Miller är uppbyggd som en mänsklig rygg med ryggrad och flera flexibla revben. Det gör det möjligt att ställa in vinkeln så att ryggstödet passar ens egna ryggkurva helt perfekt. Förutom att Herman Miller tillverkar otroligt sköna stolar som är bra för kroppen så är de dessutom mycket medvetna om miljön. Herman Millers fabrik drivs av 100 procent förnyelsebar energi, vilket är ett bra steg mot en mer hållbar miljö. 

Bra för miljön och plånboken

Som om det inte vore nog med det så är samtliga Herman Miller Embody stolar producerade av 42 procent återvunnet material och går att återvinna till 95 procent. Vill man verkligen värna om miljön kan man köpa en så kallad Premium Refurbished stol hos Valueshop. Det innebär att stolarna har varit använd tidigare men har genomgått en grundlig 5-stegs refurbish-process så att den i princip framstår som ny. Det är svårt att hitta en så högklassig kontorsstol till ett så lågt pris någon annanstans. 

Fler nyheter