Tandtekniker i Stockholm, för en god munhälsa

22 juni 2022
patrick pettersson

editorial

När man hör talas om en tandtekniker så låter det inte riktigt som någon som arbetar med hälsa. Kanske att man besöker en tandklinik med sköterskor, tandläkare och andra trevliga, varma vårdmänniskor. Men när man sedan föreställer sig tandteknikern så är det gärna som en tysk syntare från åttiotalet som gärna bänder upp munnen lite för mycket för att få ner alla sina vassa föremål. 

Men så är det inte, det är precis tvärtom. Tandteknikern är vår bästa vän när det gäller tänderna. Faktum är att tänderna är det hårdaste materialet vi har i kroppen, i alla fall tandens yttersta lager av stenhård emalj. Tanden innehåller också en massa andra vävnader som dentin, nerver, bindväv, blodkärl och en del annat. Det är en komplicerad struktur som dessutom är svår att bearbeta eftersom den är så hård. Tack och lov för tandteknikern!

 

tandtekniker stockholm

 

Mota Olle i grind!

När det gäller tänder är det alltid bra att vara ute i god tid. Om man låter en tandhygienist se över tänderna i tid, kan man göra ganska mycket själv för att undvika större problem. Man motar Olle i grind! Men även med den bästa tandvård, kan det hända att man måste göra vissa ingrepp. Kanske spricker en tand på någon hård sak i maten, eller så har tänderna växt lite snett och behöver rätas upp för ett strålande leende. 

Här har tandteknikerna en central roll. Behöver man en tandtekniker i Stockholm så ska man kontakta en erfaren tandklinik för att få rätt hjälp och god service. Det finns flera bra alternativ i regionen. Med professionell hjälp så kan man ganska enkelt få bukt med bångstyriga tänder som växer åt fel håll och gör leenden lite skeva. Med raka tänder är det dessutom lättare att hålla rent i framtiden. Både snyggt och bekvämt, det är win-win!

Fler nyheter