Tåliga och slitstarka designgolv

30 september 2021
patrick pettersson
image

Det finns en hel del att tänka på för den som ska lägga in nya golv. Självfallet vill man ha ett vackert golv som är skönt att gå och stå på. Golv på kontor eller i butiker får gärna ha en lätt svikt och gärna också ha en ljudisolerande förmåga. Det finns särskilda designgolv som bidrar till att säkerställa en bra ljudmiljö och hörbar kommunikation på kontor, vilket har positiv inverkan på både hälsa, trivsel och produktivitet.

Riktiga designgolv är av bra kvalitet och klarar hårt slitage. Men de lever också upp till arbetsmiljöverkets hårda krav på säkerhet och hygien. Även om designgolv mestadels används på kontor och i andra offentliga miljöer passar designgolv även i privata hem. I hallen eller i köket där det ställs lite extra höga krav passar designgolv särskilt bra. Men också i barnens lekrum då vissa designgolv har positiv inverkan på akustiken.

 

Prova ut bitar av designgolvet på plats

Vill man lägga in designgolv kan det vara en god idé att först titta runt bland några olika golvtillverkare innan man bestämmer sig och jämföra priser och kvalitet. Det finns golv med både sten och träprofil, men också i andra vackra mönster. Gemensamt för alla designgolv är att de håller väldigt god kvalitet, vilket också syns på golven. Ett designgolv kostar lite mer än många andra golv, men de har betydligt längre livslängd och slits inte lika lätt.

Det är inte alltid lätt att välja designgolv då utbudet är stort och det finns många mönster och färger att välja mellan. Men hos vissa återförsäljare brukar man kunna låna med sig provbitar av intressanta designgolv, vilket brukar underlätta valet och göra det enklare. Då kan man enkelt på plats jämföra olika golv med övrig inredning och med färgsättningen på väggarna. Läs mer om designgolv på amtico.com/se. 

Fler nyheter