Spaupplevelsen – en fin present eller en mysig egentid

05 december 2019
william eriksson
Spaupplevelsen - en fin present eller en mysig egentid

Att boka in sig på ett spa kan vara en lyxig och välbehövlig paus från vardagens alla måsten. Med bad i varmt vatten och kanske någon behandling får kropp och själ välbehövlig avslappning. Vare sig man gör det på egen hand, med en kär vän eller partner eller kanske ett helt kompisgäng blir dagen garanterat något alldeles extra. En gemensam spaupplevelse kan också vara en fin gåva som passar de allra flesta. I kombination med hotellövernattning eller restaurangmiddag blir det dessutom en riktigt uppskattad present med mycket kvalitetstid med varandra.

 

 

Många olika sorters behandlingar där alla kan hitta något de gillar

 

Det finns många olika typer av spainrättningar. Gemensamt är att det brukar finnas minst en pool. Ibland kan även hudvårdskliniker kalla sina behandlingar för spabehandlingar, även om de då inte innefattar något bad alls utan endast exempelvis en ansiktsbehandling. Vanliga behandlingar som erbjuds på spa är olika typer av massage. Det kan till exempel vara massage med heta stenar, örter eller till och med choklad. Andra behandlingar som kan ges är olika varianter av manikyr och pedikyr samt olika skönhetsbehandlingar för ansiktet. Kort och gott, det finns behandlingar som passar alla som tycker om att njuta och slappna av.

 

Spa – en växande trend

 

Många av de ställen som har spa erbjuder också så kallade duobehandlingar. Det innebär att man bokar in sig på varsin behandling samtidigt med en kompis eller partner. Bägge får behandling i samma rum samtidigt och kan småprata och umgås under tiden, kanske med lite tilltugg och ett glas med god dryck. Att unna sig ett besök på spa har blivit allt mer populärt och det finns spainrättningar i hela landet. Den som letar efter spa i Tällberg kan besöka Åkerblads Hotell. Där erbjuds spaupplevelser av olika slag och de går att boka med eller utan hotellövernattning.

Fler nyheter