Sockerfritt godis kan hjälpa den med stort sötsug som vill gå ner i vikt

25 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det kan finnas flera fördelar med att dra ner på socker i sin kost. Raffinerat socker är nämligen något som inte innehåller någon näring såsom vitaminer, mineralämnen eller kostfibrer. Däremot så har socker ett väldigt högt kaloriinnehåll, vilket är det som gör att man bör begränsa sitt sockerintag, speciellt om man vill gå ner i vikt eller hålla den man har.

Tomma kalorier kan ställa till det

Ett överskott av kalorier gör att man går upp i vikt och är det så att man stoppar i sig produkter som har ett högt sockerinnehåll så kommer man snabbare uppnå det dagliga behovet av kalorier. Det gör alltså att risken är stor att man inte får i sig viktig näring som kroppen behöver, utan helt enkelt tomma kalorier som inte gör annat än hjälper dig att gå upp i vikt. 

utan socker

Hur ska man lyckas sluta med socker när sötsuget är stort?

En bra början för den som vill dra ner på det dagliga sockerintaget kan vara att se över vad man stoppar i sig. Det finns många produkter som har ett högt sockerinnehåll men som enkelt kan bytas ut mot sockerfria alternativ. Det kan handla om allt från frukostprodukter till godis. Den som vill försöka ersätta sötsakerna mot sockerfritt godis, de sockriga frukostflingorna mot flingor utan tillsatt socker eller någon annan produkt med högt sockerinnehåll som är en del av kosten till ett nyttigare alternativ kan titta på sortimentet hos EASIS.

Ett företag som fokuserar på produkter utan tillsatt socker

EASIS är ett företag som specialiserat sig på produkter utan tillsatt socker. De vill underlätta för personer som önskar dra ner på sockerintaget och i EASIS sortiment hittar man allt från sockerfritt godis till sockerfria frukostprodukter. Det kan vara till stor hjälp när man vill minska på sockret men fortfarande vill kunna njuta av godsaker. 

Fler nyheter