Så väljer du ett minireningsverk

30 maj 2022
Lily Hansen

editorial

En mysig sommarstuga är en dröm för många. Tänk att åka bort från stressen i staden och påta runt bland bärbuskar och kvittrande fåglar och sedan dricka ett glas läskande hallonsaft under trädens skuggor. Sommarstugan är för många en symbol för avkoppling och vila.

Men en stuga kommer också med underhållskrav. Gräset måste klippas, taket tätas och avloppsvattnet renas. Det sista är något som många inte tänker på, och heller inte vet så mycket om. Vilket inte är så konstigt, för det är något vi bara vill ska fungera.

Tyvärr är många sommarstugor inte anslutna till det kommunala avloppsnätet. Utan har så kallade enskilda avlopp. Då måste man själv stå för reningen av vattnet från diskho och toalett.

Låt proffsen installera ett minireningsverk 

Som tur är finns det flera alternativ. För att spara tid och pengar väljer många att installera ett så kallat minireningsverk. Det är kanske inte något man gör helt själv, utan man anlitar istället professionell hjälp. 

Det finns flera kvalificerade företag att vända sig till som har helhetslösningar från början till slut. Processen går till så att först kommer en inspektör och ser över just dina behov. När du fått ett expertutlåtande kan du i lugn och ro avgöra vad som kan passa dig.

 

 Minireningsverk

 

Valet av ett bra minireningsverk

Välj ett minireningsverk från ett företag som kan anpassa lösningen efter din situationDe har ofta kontakt med entreprenörer i hela landet som kan utföra installationen. På så sätt kan du få hjälp oavsett var du bor.

Och du behöver inte bekymra dig över underhållet eftersom en servicetekniker kommer förbi varje år för att se över reningsverket. Ett tips är alltså att hitta ett företag med ett så brett utbud som möjligt. De kan hitta en bra lösning åt dig och du kan fortsätta njuta av solens värme och vindens sus i träden.

Fler nyheter