Så hittar ni en bra bilverkstad

21 juli 2020
william eriksson

Det kan vara knepigt att hitta en bra Bilverkstad i Stockholm. Inte sällan är läget akut när man väl behöver en och man väljer därför första bästa, men då blir det nästan alltid väldigt dyrt. Tar man sig bara tid och ringer runt till de olika verkstäderna eller kollar på nätet för att jämföra priser så kan man spara mycket pengar. Ofta är det främst timpenningen som skiljer mest mellan de olika verkstäderna. Högst timpris behöver dock inte betyda dyrast då den mekanikern kanske har tillgång till modernare verktyg och jobbar mycket snabbare. En skicklig mekaniker bör kunna ge kunden ett uppskattat slutpris innan arbetet påbörjas.

 

Läs på om bilen och utför enklare service själv så spar ni pengar

För att hålla nere priset och spara pengar gäller det att vara lite påläst om sin bil. Det finns exempelvis verkstäder försöker lura på en nya däck vid däckbytet, och har man själv inte koll på däckens djup så står man där snart med ett gäng nya däck man egentlige inte behövde. En seriös bilverkstad luras så klart inte. Ännu något man kan göra för att hålla kostnaderna nere är att vid bilservicen se till att själv fylla på kylar- och spolarvätska även om verkstaden erbjuder sig att göra det – för naturligtvis tar de betalt för denna tjänst även om den är enkel.

 

 

En centralt belägen bilverkstad är oftast dyrare

Man kan även själv se till att införskaffa de reservdelar som behövs till bilen och sedan be verkstaden att montera dem. Ska verkstaden köpa in alla reservdelar så blir priset naturligtvis högre. Ofta är märkesverkstäder dyrare än oberoende bilverkstäder, och ligger bilverkstan centralt inne i storstan så blir det oftast dyrare då deras hyra troligtvis är högre. Kan man nöja sig med en bilverkstad i förorten finns det troligtvis pengar att tjäna. 

 

Fler nyheter