Rädda ert sexliv

10 mars 2020
william eriksson
Rädda ert sexliv

Börjar sexlivet bli lite tråkigt? Har ni hamnat i någon slags slentrian där du vet exakt vilka moves du har att vänta dig av din partner? Kanske känner du själv att du börjar få slut på idéer och kör dina vanliga knep för att få din käraste att komma. Gärna så snabbt som möjligt, för snart börjar TV-programmet du vill se. Och så var det något med jobbet. Och vilken dag var föräldramötet nu igen? Känner du igen detta scenario alltför väl, ja då vet du vad som behöver göras. Det är dags att ta tag i ert sexliv!

 

Hur ni går tillväga

De flesta par hamnar någon gång i svackor i sexlivet. Vissa perioder i livet är stressigare med arbete, barn och förpliktelser och kräver mer energi av er båda och då är det inte konstigt att samlivet hamnar lite i kläm. Men när mönstret upprepar sig alltför ofta och det inte känns lockande med sex längre, då har ni ett problem som behöver er uppmärksamhet.

Kärlek och sex behöver omvårdnad för att hållas vid liv. Ta på varandra så ofta ni kan. Beröring frisätter hormonet oxytocin som också kallas ”kärlekshormonet”, det skapar lust, trygghet och lycka. Ge komplimanger och säg fina ord till varandra, istället för trötta suckar. Försök fokusera på vad ni förälskade er i hos varandra.

 

 

Inspiration för bättre sex

När ni vill fokusera på sexet så kan ni börja med att titta runt på nätet efter inspiration. På Lovebuddy hittar ni massor med guider och tips för ett bättre sexliv. Även om ni tror att ni kan varandra så finns det inga begränsningar för hur mycket njutning era kroppar kan ge er. Fundera på om ni har några fantasier ni inte har berättat för varandra. En sexleksak kan också piffa upp ert kärleksliv och här är valmöjligheterna oändliga.

Fler nyheter