Prioritera inför 2021: Låt proffsen ta hand om husdräneringen

30 december 2020
Mikael Barani

Tar man inte hand om det så mister man det. Så är det med allt som vi har här i livet. Det gäller helt enkelt att vårda och se efter det vi har omkring oss för att det inte ska förfalla. 
När man är liten tänker man kanske inte så mycket på det. Då verkar saker och ting ju skötas av sig självt. Det är först när man själv får barn som man inser detta med hur mycket som ens föräldrar faktiskt har gjort åt en i livet.

Nya val inför det nya året

Det ansvar som det innebär att bli vuxen handlar ofta om att förvalta saker åt andra – oavsett om det är ens egna barn eller människorna omkring sig. Även sådana som man aldrig kommer att träffa beroende på geografiskt avstånd, eller tid.
Just tid är något som vi aldrig kan få nog av. Alltid tar dagen slut utan att man egentligen känner att man har gjort allt det där som man borde. Man får helt enkelt lägga ribban tillräckligt högt, så att man inte lever i frustration.

Ofta kan det vara klokt att låta andra ta hand om en del av ens arbetsbörda. Det finns trots allt proffs som kan ta hand om allt från takläggning till husdränering – till exempel Kollanda grus när det kommer till det sistnämnda.
För ibland kan det faktiskt vara så att vi glömmer bort att ta hand om våra nära och kära när vi åtar oss att lösa alla problem som uppstår i hemmet, alltså det fysiska huset. För det är ett stort ansvar även det, alltså att äga ett hus.

Låt 2021 bli året då du skalar ned lite i din tillvaro. Växla tillbaka och se över var du kan göra störst effekt.
Fråga dig själv: Är det viktigast att hinna renovera huset, själv, eller att vara med barnen som växer upp och snart har blivit så stora att de inte längre är lika intresserade av dig som förälder?

Fler nyheter