Mer än bara en produkt

21 november 2019
william eriksson
Mer än bara en produkt

Ett populärt marknadsföringsknep som företag och organisationer kan använda sig av för att nå ut till befintliga och potentiella kunder är profilprodukter. Det handlar om att företaget ska synas på rätt ställe och göra sig ihågkommet. På produkterna hittar du tryck med företagets logotyp, eller slogan för den delen. Förutom kunder kan profilprodukter även delas ut till anställda inom företaget, till exempel i julklapp. Hållbara produkter med snygg design och hög kvalitet är ett bra komplement till det övriga marknadsföringsarbetet. FF Profilreklam är ett företag som erbjuder ett varierat sortiment av profilprodukter i Stockholm.

 

 

Ett bra marknadsföringsknep

Det finns flera fördelar med profilprodukter. De fungerar varumärkesstärkande och är ett bra sätt att göra reklam för det företaget erbjuder. I dagens digitaliserade värld är en fysisk produkt mer intressant. Dessutom syns produkten under en desto längre tid, en penna med en logga kan få oss att tänka på företaget varje gång den används. Jämfört med mycket digital reklam är det dessutom relativt billigt med profilprodukter. Det blir ett roligt sätt att profilera företaget och stärker relationen med kunden som känner sig sedd. Att ge profilprodukter till dem anställda kan även stärka sammanhållningen och ge ett proffsigt intryck utåt.

 

 

Endast fantasin sätter gränsen

Tidigare har utbudet av profilprodukter varit relativt begränsat, men idag är det bara fantasin som sätter gränsen för vilka typer av produkter som kan tryckas på. Exempel på traditionella profilprodukter är pennor, nyckelband och kepsar. Förutom dessa kan det innefatta allt från köksrelaterade produkter i form av skålar till hörlurar och annan elektronik. Profilprodukter som används av anställda är främst kläder, till exempel jackor med logotyper. Ett tips är att välja profilprodukt utifrån målgrupp, riktar man sig till yngre kanske ett USB-minne lockar mer än ett knivset. Det är även klokt att undvika produkter som kan förknippas med något negativt, till exempel tändare.

Fler nyheter