Med släpvagnar är man självständig

27 december 2020
jonas olsson
Med släpvagnar är man självständig

Hur skönt är det inte att ha möjlighet till att själv flytta det där lasset. Slippa fylla upp bilen helt för att köra tio vändor som istället hade fått plats på ett släp. Vare sig man ska flytta eller har köpt någon större sak man ska ta hem är det praktiskt att hyra släpvagn. Släpvagnar gör transporter möjliga utan att du behöver ta in andra personer för att hjälpa dig att frakta sakerna. 

 

Har man bara B-körkort får man lov att köra med släp, detta ska dock kollas upp innan då det finns viktgränser, och de stora släpen kan det krävas mer för. Man vill inte överbelasta sitt släp, för det kan bli dryga böter på det.

 

Hyr släp

Idag hittar man på de flesta mackar att de hyr ut släp, detta ger en större valmöjlighet. De har många olika storlekar att välja mellan. Behöver du en viss storlek får du tag på det. Det är smidigt att hyra släp, på många ställen kan man enkelt boka online. Idag finns det även hyr här lämna där, detta är användbart för många. 

 

 

Äger man ett eget släp är det inte lika enkelt att bara byta storleken om man behöver ett större eller mindre släp. Men köper ju inte direkt ett nytt hela tiden. Den lyxen får du bara om du hyr ett släp. Äger man sitt släp har man friheten att ta det precis när man vill, man kan dessutom ta så lång tid på sig som man vill. Det finns positivt och negativt med båda. 

 

Olika storlekar 

Det finns hur många olika storlekar som helst på släpvagnar, behöver du en viss storlek hittar du säkert det. Dessutom finns det många olika modeller, allt från helt vanligt flak till galler och kåpa. Ska man flytta möbler under en blöt period kan kåpa vara det bästa.

Fler nyheter