Lös den dåliga hårdagen med en keps

26 april 2021
william eriksson

Ta av dig din truckerkeps! Ta av dig din truckerkeps! Minns ni den klassiska, upprepade raden i “Mr Cool”, en av Snooks första hitlåtar? Truckerkepsar, ja. Det var ganska oklart varför Snook ville att man skulle ta av sig den. 

Kepsar i allmänhet, och truckerkepsar i synnerhet, är otroligt bekväma. De skyddar dig mot solen och döljer frisyren om du har en dålig hårdag. Varför skulle någon vilja ta av sig sin keps, någonsin? Snook visste uppenbarligen inte vad de pratade om. 

Om Snook hade fått skriva om Mr Cool så borde någon föreslå för bandet att de istället borde sjunga om att lyssnarna ska sätta på sig en truckerkeps. Eller vilken keps som helst. Det är en underskattad och tidlös huvudbonad. Både praktisk och estetiskt tilltalande. Alla kan se bra ut i keps om man bara vill. Till och med en truckerkeps. 

Fördelarna med kepsar

Det är inte bara lastbilschaufförerna som har stannat på motorvägarnas hak för en hamburgare och en kopp kaffe som bär keps. Det är tjejen på basebollplanen, gubben på bussen och kontorsmamman. Kepsar är, och ska vara, till för alla. Lastbilschaufförerna har inte monopol på plagget, som tur är.  

Men vad är egentligen det bästa med att ha en keps på huvudet? Några av fördelarna har redan nämnts i inledningen av texten. Den grundläggande och mest praktiska fördelen är förstås att skydda mot att få solen i ögonen. Det är betydligt enklare att bara ha en keps på huvudet istället för att gå med handen i en givaktposition längs pannan varje gång du har solen i ögonen.  

Så, vad har du för favoritkeps? Är det den omtalade truckerkepsen med fläktande nät i bakhuvudet? Eller föredrar du en tjockare basebollkeps i ett ordentligt tyg? Eller en sådan där golfkeps utan topp? Välj och vraka bland kepsar exempelvis här: https://high5shop.se/collections/kepsar

Fler nyheter