Livet blir lättare med roterande borstar

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

När du gör rent någonting, till exempel en bil eller en vägg, då är det ofta “finishen” som är viktigast. Med andra ord den avslutande delen. Det är då finputsningen sker och som den allra sista pusselbiten faller på plats. Det finns lite olika sätt att avsluta ett sådant projekt på. Du kan använda dig av en vanlig borste, men att borsta för hand med en sådan är vansinnigt ineffektivt. Då är det mycket bättre att du använder ett par roterande borstar.

Borste som borste, kanske du tänker. Nja, inte riktigt. Det är en väldig skillnad i kapacitet när de har möjlighet att rotera. Och då menas inte att du själv snurrar borstarna med handen. Istället åsyftas varianten som fästs i en borrmaskin. Med samma kraft som när du borrar kommer nu borstarna att rotera. Det blir en enorm skillnad i kraft. Vilket också kommer att visa sig i resultatet.

 

roterande borstar

 

Du slipper svett och sveda

Du kan tacka roterande borstar för mycket. Till exempel kan du tacka dem för att du slipper genomgå ett kaloribrännande träningspass med trasan. Sådant är svettigt värre och du får värk i hela kroppen. Det där ihärdiga gnuggandet som du annars måste ta dig an är bara ett minne blott om du har tillgång till roterande borstar. Ja, och så en borrmaskin förstås. Annars kan du såklart inte använda dem. De når åtminstone inte upp till sin potential. Ens i närheten faktiskt.

Vad som är bra att tänka på när du arbetar med dina roterande borstar är att det kan vara lämpligt att variera fart och kraft. Välj därför en flexibel borrmaskin där du kan öka och minska hastigheten. Annars är risken att borstarna tar alldeles för hårt om farten är för hög. Och på andra hållet att jobbet inte blir gjort om farten är för låg.

Fler nyheter