Hitta rätt med tydliga vägmarkeringar

20 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

När man är ute och går, cyklar eller kör bil, så ser man ju dem överallt. De är en så självklar del av allt så att man tar dem för givet. Men vad skulle hända om de plötsligt saknades? Och vem är det som gör dem egentligen?  Det handlar såklart om vägmarkeringar. De finns där för att leda oss i rätt riktning och för att vi ska veta om det är här vi stannar eller svänger, går över eller vänder. Med andra ord är de viktiga hjälpmedel när vi orienterar oss i den urbana eller utomurbana miljön.

 

Med säkerhet i fokus 

De företag som sysslar med vägmarkeringar använder sig oftast av en termoplast som målas direkt på asfalten. För att materialet ska få användas behöver det vara certifierat enligt ISO- standarder för både kvalité och miljö. Förutom de vanliga vägmarkeringar som behövs i trafiken så kan man även utföra tjänster som tillfällig omdirigering av trafik, vid exempelvis ombyggnation. 

Andra platser som är viktiga att ha markeringar kring kan vara på parkeringar och vid terminaler och hamnar. På många skolor finns behovet av att göra skolgården roligare och där kan man bistå med att måla upp markeringar som inspirerar till lek och spel för barnen. 

 

 

Få hjälp med vägmarkeringar

Behöver man hjälp att få vägmarkeringar målade så kan man kontakta en erfaren och duktig leverantör med de rätta verktygen som: svevia.se/vagmarkering. Tydliga, lättolkade markeringar kan underlätta framkomligheten och öka säkerheten i trafiken. Idag är det svårt att tänka sig ett samhälle utan befintliga vägmarkeringar. 

När man väljer att anlita en firma för att få vägmarkeringar målade, så kan man först göra en behovsanalys. Därefter får man oftast ett kostnadsförslag innan man beslutar när arbetet ska sättas igång. Det utfärdas också en garanti på det färdiga arbetet, så att man som kund kan känna sig trygg. 

Fler nyheter