Hemstädning i Stockholm – för en friskare vardag

07 september 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

En ren och fräsch miljö är viktig för att trivas hemma eller på jobbet. Ibland kan det dock vara svårt att hinna med allt som behöver göras för att hålla det rent och snyggt – särskilt om man har en stressig vardag eller företag att sköta. Då kan det vara bra att anlita en professionell städfirma för hemstädning i Stockholm. Här går vi igenom vad en sådan tjänst innebär, och varför det kan vara värt att satsa på.

Vad ingår i hemstädning Stockholm?

Hemstädning innefattar vanligtvis grundlig rengöring av alla ytor och rekvisita i en bostad eller lokal. Det kan exempelvis innebära dammsugning och våttorkning av golv, rengöring av kök och badrum, dammtorkning av möbler och hyllor, och tömning av sopkorgar. Andra tjänster som också kan erbjudas är så kallad högsta städningen, djuprengöring av textilier och möbler, fönsterputsning, och hushållsnära tjänster som tvätt och strykning av kläder. I Stockholm finns det många städföretag som erbjuder hemstädning, så det går att hitta en tjänst som passar ens behov och budget.

hemstädning Stockholm

Fördelar med att anlita professionell hemstädning

Det finns flera anledningar till varför man bör överväga att anlita professionell hjälp för hemstädning i Stockholm. Bland annat:

    • Tidsbesparing: Genom att låta en städfirma ta hand om städningen slipper man lägga värdefull tid och energi på det själv. Istället kan man fokusera på annat som är viktigt i livet.
    • Bättre resultat: Professionella städare har både kunskap och rätt utrustning för att göra en grundlig och effektiv städning. Det ger ett bättre resultat än om man försöker städa själv utan rätt teknik och verktyg.
    • Färre sjukdagar: En ren miljö minskar risken för allergier och sjukdomar som kan orsakas av damm och smuts. Det bidrar till en friskare och mer produktiv vardag för såväl privatpersoner som företag.
    • Bättre miljöval: En del städföretag erbjuder miljövänliga alternativ som minskar påverkan på miljön. Det kan exempelvis handla om användning av biologiskt nedbrytbara städprodukter, eller att använda sig av miljövänliga städsystem. Det är ett bra val för den som vill minska sin påverkan på planeten.

Vad kostar hemstädning i Stockholm?

Priset för hemstädning i Stockholm kan variera beroende på vilken städfirma man väljer, och vilka tjänster man vill ha utförda. Generellt sett brukar det röra sig om en timkostnad, där priset kan ligga mellan 250–350 kr per timme för en vanlig hemstädning. För tilläggstjänster som fönsterputsning och djuprengöring av textilier brukar det tillkomma en extra kostnad. Innan man bestämmer sig för att anlita en städfirma är det därför bra att ta reda på vilka priser som gäller, och vad som ingår i tjänsten.

Fler nyheter