Genom livets alla steg i nya trappor

11 januari 2022
Mikael Barani

editorial

Det kommer alltid en tid då man förr eller senare måste se efter det mesta i sitt hem. Visst finns det saker som tar längre tid på sig än andra.
Vitvaror tenderar till exempel att vara bland det första som ryker och behöver ersättas med nytt. Diskbänkar slits ut med tiden, i varje fall om de inte är gjorda i rostfritt stål och välanvända trädäck börjar se lite trista ut efter några decennier även om man oljar in dem och sköter om dem.

Dags att förnya en gammal trotjänare

Bor man i ett flervåningshus är det dock sällan som man tar ett titt på den trappa som ser till att man enkelt att ta sig mellan husets två, eller flera, delar. År efter år, decennium efter decennium och kanske till med sekel efter sekel står trappan där och bär upp våra fotsteg.

Visst finns det en charm och en sorts historia att ta del av i de nötningar som ofrånkomligen skapas på trappstegen när vi tar oss upp och ned för dem. Alla de fötter som med både tunga och lätta steg har trampat där.
Ibland kan det dock vara så att vi behöver rusta upp den där gamla trotjänaren. Allt har som sagt en begränsad livstid och små slitningar kan med tiden bli stora sådana.

image

Som tur är så är ett hem mer än bara de saker som finns däri. Ett hem är människorna som bor i det, besöker det och skriver sin historia genom de upplevelser som de har i huset i fråga.
Visst ser det lite annorlunda ut efter att vi har bytt ut delar av det men själva själen finns dock kvar däri. Känslan av ett hem lever kvar i väggarna och sitter kvar däri långt efter att vi kanske till och med har lämnat detta jordeliv.

Fler nyheter