Fyll ditt hem med energieffektiva LED lampor

11 september 2021
Cecilia Olsson

Belysningen i våra hem är viktig för att bostaden ska kunna vara både funktionell och trevlig att vistas i. Det bästa är att skapa en balans mellan lampor som används för att skapa en mysig atmosfär och lampor som har ett mer funktionellt syfte. Ofta talar man om allmänbelysning, arbetsbelysning (eller funktionsbelysning som det även kallas) och stämningsbelysning.

Så används de olika sätten att belysa rum

Allmänbelysningen används oftast för att man ska kunna se något när man rör sig i bostaden under de mörka timmarna på dygnet. Det kan även vara viktigt för att kunna utföra sysslor såsom städning. Ofta handlar det om taklampor som lyser upp rummet och ger en god överblick av det. Arbetsbelysning är den belysning som ska underlätta när man vill arbeta, pyssla, läsa, hacka grönsaker med mera. Denna belysning är begränsad till ett visst område där den lyser upp med ett skarpare ljus.

Stämningsbelysningen är den belysning som får bostaden att kännas som ett mysigt och ombonat hem. Den är ofta varm och lite svagare samt utplacerad på lite olika platser just för att skapa en trevlig atmosfär.

Det är ofta värt att investera i LED lampor 

För att med gott samvete kunna ha sina lampor tända så ofta som det finns behov för det så kan det vara klokt att investera i LED lampor. LED belysning är nämligen väldigt energieffektiv och lamporna håller dessutom väldigt länge, vissa kan hålla i tiotals år. Det gör att elförbrukningen i bostaden sänks och du behöver inte köpa nya lampor på väldigt många år när du väl har bytt ut dem. 

På ledmegastore.se finns ett brett utbud av LED lampor i olika färger, modeller och styrkor. De erbjuder förmånliga priser och produkter av hög kvalitet. Byt ut dina lampor till LED idag och börja spara energi i hemmet, utan att du måste hålla lamporna släckta.

Fler nyheter