Få strålande hy med rätt ansiktsmask

11 juni 2020
Cecilia Olsson

Under sommaren är det speciellt härligt att ha en len hy fylld av lyster. Genom att använda rätt produkter kan man få en strålade hud som inte kräver något smink överhuvudtaget. Att slippa lägga på foundation och andra täckande krämer kan var extremt befriande, speciellt i sommar värmen.

Fuktgivande masker med synliga resultat

Med en arkmask (eller sheet-mask som det också heter) kan man få en riktig fukt boost till ansiktet. Arkmasker är indränkta i serum som verkar på huden med olika effekt beroende på vilka ingredienser den innehåller. De är som sagt väldigt fuktgivande, men de har ofta även aktiva ingredienser som kan verka mot till exempel fina linjer och acne besvär. En stor fördel med arkmasker är att arket håller kvar ingredienserna mot huden så att de inte avdunstar under verkningstiden, vilket maximerar effekten av den.

Masker som rengör på djupet

Vill man ha djuprengöring kan en lermask eller Peel-Off mask vara mycket bra alternativ, bägge maskerna rengör effektivt på djupet. Man kan gärna använda en fuktgivande mask efter att man lagt en lermask eller Peel-Off mask för att vara säker på att huden blir riktigt återfuktad. Det fungerar även att smörja med en fuktgivande ansiktskräm. 

Svalkande mask för solbränd eller känslig hy

Så här under sommaren är det dessutom väldigt bra att alltid ha en After Sun mask hemma, den verkar lugnande på huden och svalkar underbart efter en dag i solen. De maskerna kan även fungera bra och kännas härliga på huden om man har en känslig hy som lätt blir irriterad. 

Hos Sephora hittar man massor av ansiktsmasker som fungerar mycket effektivt på huden. Det finns masker för alla hudtyper och behov såsom lermasker, sheet masks, nattmasker och Peel-Off masker. Få en härlig hy med massa lyster till sommarens långa dagar med hjälp av en ansiktsmask.

Fler nyheter