Ett fastighetsnät kan bestå av fiber eller kopparkablar

21 november 2021
Lily Hansen

editorial

I vår vardag har internet en mycket central roll. Vi förväntar oss att tillgängligheten till internet ska finnas överallt där vi befinner oss. Vi är i behov av internet på jobbet, i hemmet och på många andra platser. Vi behöver tillgång till internet när vi gör bankärenden, bokar resor, ser på TV, arbetar, läser nyheter och håller kontakt med vänner och familj. Det är bara några exempel på när vi använder oss av internet för att göra det vi vill och behöver göra.

Om du äger en fastighet kan du behöva hjälp med att ansluta fastigheten till nätet. Med ett fastighetsnät får alla boende tillgång till internet via fiber eller koppar. Det finns företag som är specialiserade på att leverera kabelsystem, datanät, bredband, telenät, WiFi med mera. Internettjänster blir alltmer avancerade och kraven blir högre på anslutningen till internet när det gäller tillgänglighet och hastighet.

Idag så talas det ofta om snabbt bredband och det digitala hemmet, samt alla nya tjänster via 

internet som dyker upp hela tiden. En säker och korrekt installation av kabelsystem för kommunikationsöverföring är idag viktigare än någonsin. När du beställer ett fastighetsnät designas och anpassas nätverket efter era behov och förutsättningar. Allt installeras av certifierade och erfarna montörer.

 

image

 

Hur installeras ett fastighetsnät?

Ett fastighetsnät kan bestå av fiber eller kopparkablar i speciell kvalité. Kablarna dras om det är möjligt genom befintlig kanalisation om det finns tillgängligt. I annat fall borras och listas kabelvägar genom våningsplanen i fastigheten och vidare in i lägenheterna.

Hyresgästen kan sedan ansluta sin dator med en kabel direkt i bredbandsuttaget i väggen. Det går även att koppla in en trådlös router om så önskas. Det är många som föredrar att ha trådlöst internet som kan användas till mobiltelefon, surfplatta eller en bärbar dator. En trådlös router kan köpas i en databutik eller beställas på nätet.

Fler nyheter