Bor du i Stockholm och har hört om IVT värmepump?

28 juli 2021
william eriksson

Det finns mängder av olika värmepumpar på marknaden. IVT värmepump är en av dem och är inte ovanlig i hem i Stockholm. Oavsett vilken värmepump du väljer kan det vara bra att ha några punkter i åtanke.

En bra värmepump är energisnål men har kapacitet att värma önskade ytor. Det finns andra detaljer som är viktiga. Inte minst om du även vill ha en som förvandlas till AC sommartid.

Varma sommardagar, och framför allt nätter, kan AC vara avgörande i hemmet. För att sova när lakanet klibbar fast längs kroppen är inte någon höjdare. Då kan du söka efter IVT värmepump i Stockholm som har ett stort utbud av olika pumpar.

Är bra luftvärmepumpar dyra?

Bra luftvärmepumpar som håller hög kvalitet kan kosta lite extra i inköpspris. Det har du ofta igen snabbt i energiförbrukning. När det kommer till värmepump är det också viktigt att du väljer en variant som är anpassad för nordiskt klimat.

Du bör vara extra observant på energiförbrukningen och välja högsta energiklassningen om du vill kunna använda värmepumpen för att kyla. Det är A+++ som är högsta klassningen. Bra varumärken anger energiklassning för både värme och kyla.

Är det värt att satsa på en kombinerad värmepump?

Är din bostad svår att få korsdrag i, eller du kan inte ha öppna fönster hur som helst? Då kan en kombinerad värmepump/AC vara ett mycket bra alternativ. Bor du i lägenhet bör du höra med bostadsrättsföreningen eller hyresvärden om du får installera värmepump. Det är inte alla som tillåter det.

I villor där det går att få korsdrag och vädra räcker det ofta med värmepump. AC drar trots allt extra el sommartid. Däremot är det skönt om du har svårt för varma dagar. Genom att ha en kombinerad pump kan du alltid få ett skönt inomhusklimat oavsett årstid.

Fler nyheter

08. augusti 2022

Välj rätt mäklare