Blommogram gör någon glad i Stockholm

10 mars 2022
Lily Hansen

editorial

Det sista pappa sa när han släppte av Jens var:

     – Glöm inte mammas födelsedag på onsdag. Du vet hur viktigt det är för henne. I år fyller hon 55.

Med en tonårings självklarhet svarade han:

     – Självklart inte. Det glömmer jag aldrig!

Det var väl inte meningen att han skulle glömma det heller, men sedan började det hända så mycket och dagarna rann iväg. Jens var husvakt tillsammans med en kompis vars föräldrar var på semester. Den fjortonde vaknade han av ett sms från sin pappa:

     – Hoppas allt är bra. Idag har vi födelsekalas för mamma här hemma.

Jens bleknade och tittade på klockan. Den var halv nio. Hur skulle han hinna få tag på en present till mamma? Han gick ut på gatan och strövade planlöst runt i Stockholm för att få idéer. Så gick han förbi en blomsteraffär och såg skylten om blommogram i fönstret.

 

blommogram

 

Ett blommogram kan du beställa vid din dator eller telefon

Jens googlade och hittade adressen till http://www.lindhagensblommor.se/. På hemsidan fanns hans räddning under rubriken “Skicka blommor”. Om han fyllde i formuläret skulle de ha det före klockan elva och mamma skulle alltså hinna få sina blommor under dagen.

Det var inte svårt att välja blommor. Jens visste att hans mamma älskade rosor så det var bara att välja prisklass på buketten. Han skrev sin födelsedagshälsning, betalade med kort och klickade iväg beställningen. Efter ett litet tag kom bekräftelsen på att beställningen mottagits som ett mejl.

När veckan hos kompisen var över och han kom hem igen stod rosorna på bordet i vardagsrummet. Mamma hade tårar i ögonen när hon kramade honom och viskade i hans öra:

    – Du anar inte hur glad jag är över att du skickade blommor. Vilken fantastisk idé nu när jag inte fick ha dig här på min födelsedag.

Pappa stod i hallen och log. 

Fler nyheter