Bergsprängning låter dig bygga hus precis där du vill

17 oktober 2021
Lily Hansen

advertorial

Att hitta bra tomter att bygga hus på kan vara en riktig utmaning i Stockholmsområdet. Staden är exploaterad till max, och du som är ute efter att bygga nytt kan behöva leta ett bra tag innan du hittar rätt. Att inte behöva ta hänsyn till små detaljer som besvärlig bergmark kan förenkla saken betydligt. Du som har hittat en tomt med perfekt läge och utsikt men undrar om det går att bygga på marken gör rätt i att höra dig för hos exempelvis http://gnestabergbyggare.se/ inför budgivningen. Lite bergsprängning kan faktiskt göra den mest besvärliga tomt riktigt lätt att bygga på.

Fråga en expert på bergsprängning innan budgivningen startar

Att buda hem en tomt som visar sig vara omöjlig att bygga på är något av en katastrof. Av den anledningen är det självklart att slå en pling till en firma som utför bergsprängning innan budgivningen drar igång. När det gäller möjligheter runt något som kräver expertkunskap, såsom bergsprängning, ska inte du som lekman gå runt och gissa. Det enda alternativet är att ringa till ett proffs. 

Men du ska också ge din drömtomt den chans den förtjänar och undersöka alla möjligheter innan du undviker att lägga ett bud bara för att du tror att tomten inte går att bygga på. Glider någon annan in och bygger ett hus på den drömtomt du trodde var obebyggelig kommer du att ångra dig resten av livet.

Spräng bara bort en del av berget

Sedan ska du komma ihåg att det är rätt charmigt att ha klippor kvar på tomten. För dig som hittat en drömtomt med sjöutsikt bör du överväga att bara spränga bort precis så mycket berg som behövs för att bygga huset. En professionell bergsprängarfirma hjälper dig att få tomten precis som du vill ha den och spränger inte nödvändigtvis bort hela berget.

Fler nyheter

08. augusti 2022

Välj rätt mäklare