3PL är en förkortning med ett stort ansvar

20 juli 2021
jonas olsson

Tredjepartslogistik, det är hela ordet utskrivet. 3PL är dess förkortning. Så vad är då tredjepartslogistik?

Tänk såhär, du har mycket att göra eller ska åka i väg och har i din hand en nyckel som din sambo måste ha för att komma in i lägenheten. Du har inte tid att vänta utan måste lämna in den i en butik på vägen. Butiken tar som tur är emot den och säger ok, vi håller den så länge. Din sambo kommer dit efter några timmar och plockar upp den. Slutet gott allting gott.

Exakt på samma sätt fungerar 3PL. Det är alltså en slags mellanhand, en hand mellan dig som företag och din kund. Kanske handlar det om varor som ska förvaras och sedan levereras, men ditt företag saknar platsen som krävs för förvaring. Då kan tredjepartslogistik vara lösningen. Ett exempel på ett sådant företag är Hillmers Logistik. De kan agera lager, men också ha hand om ordrar och se till att varorna når kunden i tid och på ett säkert sätt.

 

 

Personlig service är ledstjärnan som lyser över dig i behov av 3PL

Allting går att ordna. Det är lite av tredjepartslogistikens motto. Behöver du någon som inte bara förvarar och levererar utan också tar hand om kundtjänst? Inga problem, det går att ordna. Ett annat behov kan vara hjälp med fakturering, det går också att fixa.

Bedriver du en webshop från ditt hem och är trött på att ha grejer över hela vardagsrumsgolvet? Är du glad över att din webshop expanderar men trött på att ditt hem blir trängre och trängre? Då skulle du förmodligen välkomna 3PL med öppna armar. Tänk bara vilken lättnad att låta någon annan, en mellanhand, förvara alla prylar, ha koll på alla ordrar, se till att kunderna får rätt sak i rätt tid OCH sköta all fakturering!

Fler nyheter